Det er okay at stille spørgsmål under Excel kurser

20 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Det er okay at stille spørgsmål under Excel kurser

Når du af forståelige grunde enten selv har valgt eller er blevet sendt til Excel kurser hos de formidable og dygtige 4D.dk, så skal du huske på, at der intet er i vejen for, at du stiller nogle spørgsmål undervejs.

Der er mange forskellige måder hvorpå, forskellige mennesker lærer bedst, og siden ikke to mennesker er ens, så er der ikke chance for, at en undervisers metode vil sætte sig 100 procent i hjernebakken hos hver enkelt kursist efter endt fremlæggelse første gang.

Dette vil formentlig kræve en kombination af direkte råd, lidt hjælp undervejs, når der er tid til at arbejde selv, og så selvfølgelig ved at stille spørgsmål.

I den forbindelse findes der faktisk flere forskellige slags spørgsmål, og ikke alle kursister er lige gode til at stille dem, selvom de brænder inde med dem og næsten sidder på tærsklen til bare at ytre dem med det samme.

Det er opfølgende spørgsmål til noget, der blev sagt fra tavlens side, eller som måske er det til næste led til den kommende del af undervisningen.
Måske skal man lige have noget gentaget, eller man ønsker noget uddybet, som man ikke lige fangede i første omgang, fordi man mistede koncentrationen eller på anden måde ikke fulgte med – enten på grund af en selv eller andre påvirkninger.

Dog kan man – som nævnt – blive ramt af nervøsitet over at føle, man måske stiller dumme spørgsmål, man spilder de andre kursisters tid eller underviserens, hvorfor man vitterligt ender med at brænde inde med ens spørgsmål.

Her skal du huske, at du selv eller din udsendte har betalt for, at du kom på dette kursus, så det tilhører i lige så høj grad dig som alle de andre, der er med.

Måske stiller du ligefrem et spørgsmål som en eller flere også brændte inde med, så du er en hjælpen for andre deltagere til dette Excel-kursus!

Flere Nyheder