Få Danmarks skarpeste gulvafhøvling tilbud hos lokalt gulvfirma

17 marts 2021 Astrid Pedersen

Trænger dit gamle, slidte trægulv til en ordentlig overhaling? Så bør du kontakte dit lokale gulvfirma for en vurdering af gulvet og et tilbud på gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Hvornår er en gulvafhøvling relevant?

En gulvafhøvling er relevant i det øjeblik dit trægulv har skader og skavanker som ikke kan klares med en gulvafslibning. Dette kan for eksempel være buler, meget dybe revner, eller niveau forskelle i dit trægulv. Disse skader opstår som oftest i forbindelse med indtrængende fugt i træværket, eksempelvis som følge af en oversvømmelse.

Når der trænger væde ind i træværkets kerne vil dette bevirke at den enkelte parket, planke eller lamel svulmer op, og eventuelt forskyde sig i niveau i forhold til de øvrige parketter, planker eller lameller. Her ved opstår niveau forskellene.

Samtidig kan den indtrængende fugt foranledige grimme misfarvninger samt buler og revner i træværket. Disse skader kan kun udjævnes ved hjælp af en gulvafhøvling.

Til dette formål er det meget vigtigt at du tilkalder en professionel gulvmand med hænder og hoved skruet rigtigt på. En gulvafhøvling er nemlig en temmelig voldsom procedure ved hvilken op til en halv centimeter af gulvets overflade skrælles bort med skarpe knivskær monteret på en valse. Der skal et professionelt og rutineret håndelag til at styre en maskine til gulvafhøvling – og et sådant finder du hos en dygtig gulvmand.

Kom de mindre skader til livs med en gulvafslibning

Er der derimod kun tale om overfladiske skønhedspletter som er fremkommet ved almindelig dagligdags slitage vil disse kunne fjernes med en langt mere skånsom procedure kaldet en gulvafslibning. Pletter fra spildte væsker, slidspor fra nedtrådt snavs og falmede plamager fra solens skarpe uv stråler stikker nemlig sjældent dybere end en til to millimeter. Og det svarer til hvad en gulvmand kan fjerne ved en gulvafslibning.

Læs mere om afslibning og efterbehandling af gulve på husinspiration.dk.

Flere Nyheder