Få isat tandimplantat hvis din tand er ødelagt

07 maj 2020 Astrid Pedersen

Er en af tænderne i dit blivende tandsæt knækket eller flækket? Så er der ingen grund til panik. Det er nemlig slet ikke sikkert, at du skal leve resten af dit liv med et hul i perlerækken. Hvis ikke tanden kan repareres med en standard fyldning, er det sandsynligvis muligt at den kan erstattes – enten med en kunstig tandkrone, eller med et fuldt tandimplantat.

Skal jeg have en tandkrone eller et tandimplantat?

Når skaden er sket, bør du hurtigst muligt opsøge en tandlæge. Har du ødelagt din tand i løbet af weekenden, hvor din tandlæge ikke holder åbent, kan du altid få en midlertidig cement lapning af tanden hos tandlæge vagten.

Denne løsning er dog ikke holdbar i længden – og derfor bør du mandag morgen kontakte din tandlæge, så han eller hun kan tage et kig på din tands tilstand. Her ud fra vil tandlægen vurdere, om du er bedst tjent med en krone eller med et tandimplantat.

Hvis roden er intakt, kan denne bevares, og en kunstig tandkrone monteres derpå. Men hvis tanden er flækket på langs hele vejen igennem, vil tandlægen som oftest vælge at fjerne hele tanden, og i stedet tilbyde, at du kan få isat et implantat.

Et implantat fungerer som erstatning for tandens rod, og den kunstige krone kan således monteres på implantatet. Nu om stunder er tandlægerne og tandteknikerne utroligt gode til at fremstille og tilpasse kroner, således at disse er både naturtro og meget stærke. Og med et tandimplantat er du sikker på at din nye kunstige tand kan holde i mange år.

Hvor kan jeg få tilvirket og isat et tandimplantat i århus?

Leder du efter en dygtig og kompetent tandlæge i Århus med mange års erfaring indenfor isættelse af tandimplantater, kan du trygt kontakte Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på stjerneklinik.dk

Flere Nyheder