Flødekartofler er lækkert tilbehør til kødretter

By:

Skal du snart holde middag, hvor du har planer om at servere noget lækkert kød, spekulerer du måske nu over, hvad du egentlig skal servere for dine gæster som tilbehør til kødet. Det skal helst være noget, der er lækkert, og hvor der virkelig er noget smag i. Samtidig skal det ikke være noget, der overdøver smagen af kødet. Et af de åbenlyse valg, der har været en klassiker i gennem mange år, er flødekartofler. De lækre bløde kartofler med den cremede flødesovs kan bruges som tilbehør til stort set alle former for kød. Det er med til at gøre, at du virkelig kan servere noget lækker gæstemad. 

Den store fordel ved flødekartofler er, at stort set alle kan lide dem. Både børn og voksne vil elske de lækre kartofler, hvilket gør det til et oplagt valg som tilbehør. Der kommer ikke til at være nogen kræsne børn, der sidder og rynker på næsen over kartoflerne. De vil tværtimod sidde og skovle dem ind – så du må hellere lave rigeligt for at være sikker. 

Du kan lave flødekartoflerne helt traditionelt, hvor du skræller kartoflerne, skærer dem i skiver og kommer, blander dem med løgstrimler og lægger dem i et fad. Derefter hælder du fløde over. Nogle bruger kun piskefløde, andre bruger også kaffefløde. Det er med til at gøre, at retten ikke bliver helt så kalorietung. 

Hvis du gerne vil have en anden smag til dine flødekartofler, kan du dog også vælge at komme hvidløg i. Den lidt skarpe smag af hvidløg giver et godt pift til den ellers søde ret. Det kan netop gøre, at retten kommer til at passe endnu bedre til det kød, som du serverer. Du kan finde en opskrift her https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/25464/floedekartofler-m-hvidloeg

Når du laver flødekartofler med hvidløg, er det vigtigt, at du sikrer, at alle til middagen godt kan lide hvidløg. Der er nogle børn, der ikke bryder sig så meget om smagen.