Lasagne – et sikkert hit til børnefødselsdagen

19 juni 2018 Astrid Pedersen
Lasagne - et sikkert hit til børnefødselsdagen

Vil du være populær blandt ungerne til børnefødselsdagen, og samtidig slippe nemt omkring madlavningen til de små størrelser? Så bør du overveje at bage en ordentlig bradepande lasagne. Lasagne er nemt, billigt og hurtigt at købe ind til og tilberede – og der skal meget til, førend du ødelægger en lasagne.

Børn elsker lasagne

Når børn har nået en alder, hvor de kan spise selv uden at spilde mad ud over det hele, er de italienske retter som lasagne, pizza og spaghetti med kødsovs sikre hits. Der er et eller andet ved det italienske køkken, som tiltaler de små bambinis smagsløg – også selv om de er pæredanske!

Lasagne har den fordel frem for spaghetti med kødsovs, at det er let at spise uden at sprøjte pastasnore og kødsovs ud over det hele. Og pizzabagning er en lidt mere omstændelig affære. Hvis pizza skal bages ordentligt, skal du helst være i besiddelse af en bagesten, som kan opnå en høj temperatur, så pizzaens bund bliver rigtig sprød, en pizza spade, som sikrer, at du kan løfte pizzaen ind og ud af ovnen uden at den falder fra hinanden, samt en pizzaskærer, så du kan skære pizzaen ordenligt ud.

En lasagne kræver kun standard køkkenudstyr, som for eksempel en gryde til kødsovs og et ildfast fad til tilberedning af retten. Samtidig er lasagnen en del nemmere at have med at gøre end pizzaer – du bager hele lasagnen på én gang, og lader den køle af i en halv times tid – så er den klar til servering!

Hurtig og billig aftensmad med lasagne

En sidste stor fordel ved lasagne er, at det er nemt at købe ind til – og ingredienserne ligger ikke i den dyre ende. Du kan finde ingredienslisten samt den originale opskrift på lasagne på dk-kogebogen.dk, sammen med læsernes tips og tricks til, hvordan du varierer retten.

Flere Nyheder